Recensie: Chris Whitaker – Alle slechte meisjes

Boeken Recensies Slider Thriller
7.5

Goed

Samengevat

Het plaatsje Grace is in de ban van een monster: De Vogel. Hij neemt meisjes mee het bos in. Ook Summer Ryan verdwijnt, maar ze laat een brief achter. Is zij het volgende slachtoffer van De Vogel? Haar zus gaat op onderzoek uit en wordt geholpen door twee jongens uit het dorp. Kan dit bijzondere trio het tot een goed einde brengen?
7.5

Goed

Summer Ryan is geliefd in het kleine plaatsje Grace, Alabama. Op een dag verdwijnt Summer en ze laat een briefje achter. Is ze het zevende meisje dat ontvoerd is of speelt er meer? Haar rebelse zus Raine gaat op onderzoek uit.

Rond het plaatsje Grace is het al een tijd onrustig. Er verdwijnen steeds meisjes en de politie tast in het duister over wie de dader is. Geen lichamen, geen sporen en geen aanknopingspunten richting de dader. Dan verdwijnt Summer Ryan. Is ze vertrokken uit vrije wil of is ze het zevende slachtoffer van wat de dorpelingen De Vogel noemen? De Vogel is een monster dat leeft in de bossen rond Grace en het op meisjes heeft gemunt die trouw naar de kerk gaan. En gelovig zijn ze in Grace vooral door de donderpreken van de oude pastoor over boetedoening en verdoemenis. Summer is intelligent en kan goed cello spelen, zelfs zo goed dat ze in de kerk een concert mag geven en menig dorpeling aan het huilen krijgt met haar schitterende muziekspel. De tweelingzus van Summer, Raine, gaat samen met twee jongens uit het dorpje op onderzoek uit. Raine is de vrijbuiter van de twee zusjes en doet veel dingen die God verboden heeft, ondanks alles heeft ze een klein hart en mist ze haar zus. Hoe verder de drie met hun onderzoek komen des te gevaarlijker de situatie wordt. In het plaatsje ontstaan twee kampen nadat er een verdachte is opgepakt. De Sheriff probeert de rust tussen beide kampen te bewaren terwijl hij naar het meisje en de dader zoekt.

Chris Whitaker werd geboren in Londen en heeft tien jaar gewerkt als handelaar op de beurs in Londen. Nu woont hij samen met zijn vrouw en hun twee zoontjes in Hertfordshire. Zijn debuutthriller Tall Oaks werd bekroond met de CWA John Creasey New Blood Dagger. Zijn tweede boek All the Wicked Girls is het eerste dat in het Nederlands verschijnt.

Het boek is opgebouwd uit negenenveertig hoofdstukken. Er zijn twee soorten hoofdstukken. Het eerste soort heeft altijd de titel Summer en de andere hoofdstukken hebben steeds andere titels. De hoofdstukken met Summer als titel zijn vanuit het perspectief van Summer geschreven in de eerste persoon en bevatten veel beschrijvingen van eerdere gebeurtenissen en  dialogen. De andere hoofdstukken zijn geschreven in de derde persoon en bevatten ook dialogen.

“Het was mijn eigen schuld, doordat ik had gezegd dat ik me overgaf. Ik liet mezelf naar deze plek brengen, omdat dat nu eenmaal het lot is. Het zorgt voor je, totdat je aanvaardt dat je leven nooit van jou is geweest.”

In het begin was het wennen aan de schrijfstijl van Whitaker. Als er een nieuwe alinea begint is het soms niet duidelijk met welke personages je te maken hebt en in welke situatie ze zitten. Naarmate het verhaal vordert leest het verhaal ook vlotter. De hoofdstuktitels zijn goed gekozen en zorgen ervoor dat je het boek niet graag weg legt zodra je een hoofdstuk hebt uitgelezen. Whitaker kan het gelovige gevoel van de plaatselijke bevolking goed overbrengen door de teksten die hij gebruikt. De schrijver weet de omgeving zo levendig te beschrijven dat je er in meegezogen wordt. De hoofdstukken van Summer geven een mooi beeld van een vijftienjarige meisje en haar tweelingzus en hoe ze de dingen beleven die zich in hun omgeving afspelen. Ook de onzekerheden waarmee pubers te dealen hebben beschrijft hij mooi zonder het er te dik bovenop te leggen. Al zijn er ook een aantal personages die wel erg stereotype over komen en waarvan de ontwikkeling ook voorspelbaar is. Zonder al teveel te verklappen maakt Whitaker het verhaal nog onheilspellender door een extra toevoeging in het verhaal van een constante dreiging. De ontknoping had uitgebreider gemogen, nu lijkt het alsof het boek niet meer dan vierhonderd bladzijden mag bevatten.

Alle slechte meisjes
Alle slechte meisjes
Score 5.0 van 5 sterren.
€19,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password