Nieuws van de week (10)

nieuwsoverzichtweek7

De tiende week van het jaar 2013 zit erop. En zoals je het inmiddels al gewend bent, schotelen we jullie ook deze week weer een verse lading gamenieuwtjes. Ook al duurt een week maar zeven dagen, het is meer dan genoeg om genoeg stof op te leveren voor een goed gevuld weekoverzicht.

Aankondigingen van de week
Het belangrijkste gegeven onder dit segment is natuurlijk de aankondiging van Assassin’s Creed IV: Black Flag. Het was voorspelbaar dat de game dit voorjaar zou worden voorgesteld, de setting was dat daarentegen niet. In de game speel je als Edward Kenway, een jonge piraat die zichzelf bevindt in een oorlog tussen de Assassijnen en Tempelieren. Met boten varen en locaties verkennen zal de gamer een nieuwe uitdaging bezorgen in het nieuwste deel van de gerenommeerde franchise. Er zouden vooralsnog meer dan vijftig locaties aanwezig zijn waar je naar kan afreizen. Een potentiële topper is Assassin’s Creed IV: Black Flag sowieso, het valt enkel nog af te wachten of dat ook in de realiteit het geval zal zijn. De game zal op 31 oktober te verkrijgen zijn voor de Xbox 360, PlayStation 3 & 4, Nintendo Wii U, PC en andere next gen consoles.

Artikel 11 Afbeelding 1

Ook Eidos-Montréal kwam afgelopen week met een interessante bekendmaking. THIEF wordt de nieuwste telg uit de gamereeks. “Het is een heruitvinding van een franchise waar een volledige generatie gamers mee is opgegroeid”, aldus Eidos-Montréal. De verhaallijn THIEF is momenteel nog vrij vaag. Voorlopig is het belangrijkste nieuwtje dat het hoofdpersonage de naam Garrett heeft gekregen. Dat hij een meesterdief is, was al af te leiden uit de titel van de game. THIEF moet volgend jaar in de schappen liggen voor de PlayStation 4, PC en andere next gen consoles.

Verder nog een leuk extraatje voor de Battlefield 3-bezitter die nog steeds geen genoeg kan krijgen van de game. De End Game DLC zal vanaf 5 maart beschikbaar zijn voor de PlayStation 3-eigenaars die zichzelf Premium Member mogen noemen. De Xbox 360- en PC-gamers moeten een week langer wachten, tot 12 maart dus.

Releasedata van de week
Niet alleen aankondigingen domineerden deze week, er werd ook lustig gegoocheld met verscheidene releasedata. Zo zullen Company of Heroes 2 en Lost Planet 3 respectievelijk op 25 en 28 juni in de winkels liggen. Dat werd door Sega en Capcom bekendgemaakt. Beide zijn uiteraard potentiële topgames, en dat kunnen we enkel maar toejuichen. Bovendien zijn ze perfect getimed qua releasedatum, want het zou maar eens goed kunnen dat beide games veelvuldig zullen worden gespeeld in het begin (en wie weet tot het einde) van de zomervakantie.

Artikel 11 Afbeelding 2

Quote van de week
“Often times people ask us ‘Why don’t you come out with Grand Theft Auto every two years?’ To us, that doesn’t make sense, because Grand Theft Auto, every single time it comes out, is a brand new experience. You can’t possibly do that in two years. And if we did that, our product would fatigue and the franchise would degrade from a value perspective.”

Mooie wijze woorden uit de mond van Karl Slatoff, chief operating officer van Take-Two. Met die quote verkondigde hij aan de hele gamewereld dat we niet moeten dromen van een jaarlijkse release van een GTA-game. Het zou immers degraderend zijn voor de waarde van de reeks. En wat ons betreft heeft hij volkomen gelijk.

Gebaar van de week
Electronic Arts krijgt dezer dagen meer slechte dan goede commentaar over zich heen. Sinds de release van SimCity worden ze overspoeld met negatieve kritiek op de game. Het grote probleem: servers die grotendeels overbelast raken, waardoor er lange wachtrijen ontstaan. Sinds gisteren heeft EA gezorgd voor een compensatie. Wie voor 18 maart SimCity activeert, heeft de mogelijkheid om gratis een PC-game van EA te downloaden. Het downloaden zal vanaf 18 beschikbaar zijn. Mooi gebaar van EA, maar laten we de kern van de zaak niet vergeten. De SimCity-servers mogen niet al te lang meer een probleem vormen voor de gamers. Dat staat vast.

Artikel 11 Afbeelding 3

Gerucht van de week
De Dead Space-franchise zou dood zijn verklaard. Dat heeft VideoGamer gemeld via een anonieme bron. Na de slechte verkopen van Dead Space 3 zou uitgever Electronic Arts geen zin meer hebben in een vierde telg. Ook al was Dead Space 4 al in pre-productie.

Hier kan Peter Moore van EA absoluut niet mee lachen. Volgens Moore hebben journalisten die geruchten verzonnen om op deze manier meer pageviews te kunnen genereren. Kortom, EA ontkent het verdwijnen van de Dead Space-serie en laat ook nog weten dat ze de geruchtenmolen in de game-industrie kotsbeu zijn.

Overige
Gisteren heeft Electronic Arts (ze hebben een productieve week achter de rug) een groep gamejournalisten uitgenodigd om op 26 maart een speciale aankondiging bij te wonen. Dat het hier gaat om Battlefield 4 is zo goed als zeker. De cover van de uitnodiging is quasi identiek als die van de vorige game uit de reeks. Enige vorm van twijfel is hier dus niet aan de orde.

Dat was het belangrijkste nieuws van de afgelopen week. Op naar week nummer elf!

SHARE THIS POST

  • Facebook
  • Twitter
Schrijver: Kim Lannoo Bekijk alles van Kim Lannoo
Kim Lannoo is eindredacteur en columnist bij Undercover-Network. Met een voorliefde voor Nintendo is het niet vreemd dat de enige Belg in de redactie voornamelijk GameCube- en Wii-games in zijn kast heeft staan. Ook de DS en 3DS heeft hij in zijn bezit. Daarnaast is Kim ook een trotse eigenaar van een game PC, wat hem toch in staat stelt om te proeven van het gamegeweld dat er grafisch ietwat beter uitziet. En zijn PSP maakt de Belg bovendien deels een PlayStation-liefhebber.
Schrijver: Kim Lannoo Contactinformatie
  • Sylvano Witte

    Ik kan toch nog steeds niet warm worden van een nieuwe Assassin’s Creed.

    • Richard Olthof

      Die Naval-battles werken bij mij niet mee aan het enthousiasme voor deze titel… Maar het piraten-thema spreekt me dan wel enorm aan… Ik vind de combinatie wel cool namelijk.